Skip links

Fotografiranje hrane

Profesionalno fotografiranj hrane je zelo učinkovito marketinško orodje za privabljanje gostov v vaše lokale, restavracije, turistične kmetije in hotele.

Kaj lahko s profesionalno fotografijo hrane dosežete?

Zgoraj naštete prednosti vam lahko zelo olajšajo komunikacijo z identiteto potrošnika, kar vam posledično prinese stabilnejše in profitabilnejše poslovanje. Vsekakor je fotografiranje hrane le delček celote vašega procesa, ki pa je edini na zunaj viden širši publiki.

Promocijske fotografije hrane za občino Logatec

Ste kdaj razmislili na podlagi česa se je nov gost odločil za obisk restavracije?

Kdo je vaš gost?

Gost, ki je vaša redna stranka in vas priporoča naprej med svoje znance. Zelo veliko verodostojnost imajo priporočila znanca ali prijatelja – odličen način pridobivanja novih gostov.

Gost, ki v zadnjem trenutku išče nekaj dobrega za prigrizniti. Se nahaja v vaši okolici in preko spleta poizveduje in išče nekaj privlačnega in okusnega. To je lahko turist ali nekdo, ki ima v vaši okolici opravke ali delo.

Gost, ki zelo rad odkriva nove lokacije in raziskuje nova zanimiva kulinarična doživetja, ki z veseljem naredi nekaj dodatnih kilometrov, da vas obišče.

Velika verjetnost je, da vas bodo vse naštete potencialne stranke pred obiskom preverile na spletu in socialnih omrežjih. Vsekakor bodo preverili natančno lokacijo in poleg tega kliknili še na aktualno ponudbo.

In kako jih enostavno prepričate, da obiščejo vas in ne vaše konkurence? Prepričan sem, da ima zelo velik vpliv kvalitetna in privlačna fotografija hrane. Prvi vtis in občutek, ki ga potencialni gost prejme od vaše strani.

Po izkušnjah vem, da se v živo zelo potrudite za zadovoljstvo gosta, pa to naredite tudi na spletu?

Vaš cilj naj bo, da hrana na vseh marketinških materialih izgleda poenoteno, slastno, okusno, privlačno, zdravo in odlično. Menim, da vam slaba, neokusna fotografija lahko naredi več škode kot koristi. Kaj hitro si lahko obiskovalec na strani ob slabi fotografiji hrane ustvari vtis, da je tudi vse ostalo slabe kvalitete. Vem, da si tega ne želite!

Naročnik Grajske mesnine

Olajšajte vašemu bodočemu gostu izbiro med vami in konkurenti na trgu s profesionalnim fotografiranjem hrane.

Z informacijami, ki so nam takoj dostopne velika večina novih strank preveri vašo ponudbo na spletni strani ali na družbenih omrežjih predno vas namerava obiskati.

Naročnik: Gmajna burger

Menu hitre prehrane fotografiranje za menu in jedilni list

Po pregledu trga kulinaričnih ponudnikov vem, da je na voljo še zelo veliko priložnosti za izboljšanje vaše pozicije na trgu.

Serija fotografij hrane za embalažo
Fotografiranje sendvica
Stiliranje in aranžiranje za fotografiranje hrane za prikaz na embalazi

Naročnik Grajske mesnine

Kakšna je vaša prednost na spletu pred konkurenco?

Zelo močno sporočilo o vas in vaši kvaliteti, profesionalnosti in nenazadnje higieni lahko podkrepijo vrhunske fotografije okusne hrane, ki premamijo gosta, da vas nagradi z obiskom.

Kreativno fotografiranje hrane za oglasevanje

Naročnik Grajske mesnine

Vse kar ni vidno še ne pomeni, da ni pomembno

Ker sem tudi sam poslovnež se zavedam, da je trud, odrekanje, napačne odločitve, ne prespane noči polnih skrbi, reševanje stresnih situacij, ogromno vloženega časa in denarja edina pot do uspeha, ki pa resnici na ljubo ni vidna. Skriva se le v končnem izdelku oz. jedi, ki jo postrežete pred gosta polnega pričakovanj.

Zato vem, da si vaš posel zasluži investicijo v kvalitetno in vrhunsko fotografijo jedi, vas in vašega ambienta.

Premišljena in zanimiva vizualna podoba v trenutku ustvari željo gosta po raziskovanju vaših kulinaričnih skrivnosti.

Bodočega gosta najlažje premamite z dobro fotografijo jedi ali slastno sliko sladice. Naj zadovoljne stranke, širijo dobro besedo o vaši ponudbi.

Fotografiranje dogajanja v kuhinji z izvrstnimi chefi

Fotografiranje za katalog naročnik: Rokmar

Je fotografiranje hrane za restavracijo strošek ali investicija?

Vsekakor strošek, če ne veste kaj s fotografijami narediti oz. kaj lahko s kvalitetnimi fotografijami pridobite. Sam gledam na to kot efektivna in učinkovita dolgoročna investicija, ki se vam s časom vsekakor povrne.

Vložek v investiranje v vizualno podobo kot so fotografije in oblikovanje marketinških materialov se vam mora skozi določen čas vsekakor povrniti. Kot investicija v gospodinjsko opremo in znanje je investicija v vašo spletno identiteto prav tako izrednega pomena.

Velikokrat v pogovoru z gostinci slišim, potrebujemo le nekaj na hitro, toliko da je. Menim, da to ni pravi način kako povečati promet saj je ob kovid ukrepih splet postal prva in velikokrat edina povezava med gostom in vami. Naj bo ob negotovih časih spletna izkušnja vrhunska, naročanje enostavno in dostava brezhibna.

Cena fotografiranja hrane

Vsekakor se o ceni fotografiranja, pogovorimo čisto na začetku. Vsak naročnik ima budget, katerega upoštevam pri realizaciji in obsegu fotografskega projekta. Glede na obseg in želje pripravim individualno ponudbo.

Gastronomija slovenske Istre

Fotografiranje slovenske gastronomije istre hrana na mizi

Kako lahko profesionalni fotograf hrane prispeva k vašemu podjetju?

Fotografiranje hrane od fotografa zahteva specilizacijo – znanje postavitve svetlobe glede na različne tipe hrane, da hrana deluje užitna, privlačna in željena pokušine. Znanje prijetne in zanimive postavitve in razporeditve različnih jedi in pripomočkov v kadru, da prikazujejo željeno zgodbo. Različne svetlobne trike in trike kako ohraniti hrano med fotografiranjem svežo. Izkušnje, ki sem jih tekom let pridobil, z veseljem delim pri kreaciji vašega projekta.

Fotografske storitve oglaševalska fotografija hrane fotomontaža za oglas

Predno naročite profesionalnega fotografa je smiselno razčistiti sledeče:

Imate že izdelano vizualno podobo? Kakšne fotografije potrebujete, da bodo obogatile vaš marketinški material.

Kakšna je vaša marketinška strategija? Strategija vam pomaga kako na najučinkovitejši način izkoristiti fotografije in vizualna gradiva vam v prid. Določite tudi budget za celotno strategijo. Fotografiranje hrane, portretno fotografiranje osebja in fotografiranje gostinskih prostorov naj bo vključeno v celotno investicijo.

Fotografiranje za restavracijo

Kdaj je pravi čas za profesionalno fotografiranje hrane?

Čim prej. Če ste na začetku – odlično, zakaj ne bi vaša restavracija delovala že od vsega začetka, kot zaupanja vredna z odlično hrano in profesionalnim osebjem.

Vsekakor je od začetka lažje in ceneje zastaviti vizualno podobo s katero se predstavite, kot nekje na sredini spreminjati nekaj kar ne deluje in vam ni všeč.

Naročnik Torterija

Fotografiranje hrane na krozniku v restavraciji

Kako poteka proces fotografiranja hrane

1 1

Začnemo s pogovorom

Preko telefonskega klica opravimo kratek pogovor, kaj si želite in kako bi lahko to dosegli. Kako premagati izzive, ki vam stojijo na poti do zastavljenih ciljev.

2 2

Analiza konkurence

Pregled konkurence v vaši okolici, kaj lahko izboljšate, ter kako se od konkurence razlikovati.

3 3

Vizualni osnutek

Izdelava "moodboarda" - galerija že obstoječih fotografij - ki nam pomaga pri komunikaciji. Kaj ter še pomembneje kako to doseči.

4 4

Predpriprava na snemanje

Izbor aranžerskih kuhinjskih dodatkov in pripomočkov. Izbor in izdelava različnih ozadij. Pogovorimo se o potrebni prisotnosti stilista za hrano.

5 5

Snemalni dan

Izvedba fotografiranja hrane, portretov in ambienta.

6 6

Končni izdelek

Postprodukcija in dostava končnih fotografij v različnih formatih.

Fotografiranje sladoleda za katalog, naročnik: Rokmar

Stiliranje in aranžiranje hrane za fotografiranje in snemanje

Za sočen, privlačen in svež videz je izredno pomembno stiliziranje oziroma aranžiranje hrane. Namen aranžiranja nikakor ni zavajanje gledalca. Hrana, ki je pripravljena in namenjena takojšnemu zaužitju, nima lastnosti, da lahko dlje časa ostane sveža.

Aranžiranje celotne kompozicije fotografije je lahko zelo preprosto in poteka hitreje. Kompleksnejša postavitev, pri kateri je več elementov pa zahteva, da hrana nekaj časa ohrani svež in sočen videz za kar so potrebni razni triki. Namen stiliranja hrane je lahko tudi prikaz vseh sestavin, ki sestavljajo jed.

Za posebne želje in projekte lahko za obogatitev ambienta uporabimo različne po naročilu narejena ozadja iz lesa, keramike, mavca ali drugih materialov..

slikanje hrane v foto studiu za digitalni marketing

Imamo vrhunske profesionalne fotografije hrane, kaj pa sedaj?

Sedaj se začne vaša profesionalnost, ko prepričamo stranko, da vas obišče, jo morate s kakovostjo, prijaznostjo, higieno in postrežbo zadovoljiti.

Nekaj idej kje morate uporabiti profesionalne fotografije hrane za povečanje prometa in obiska.

— Prvo dejanje, naj bo vsekakor Google business stran. Tu vas uporabniki najdejo preko Google zemljevida. Preglejte ponudnike poleg vas in prepričan sem, da je s pomočjo jasnih in vizualno privlačnih fotografijami v profilu več klikov zagotovljenih.

— Na straneh spletnih ponudnikov Wolt in Glovo.

— Na strani Tripadviser, ki jo v večini uporabljajo popotniki in turisti, ki iščejo ideje za obisk restavracij.

— Oglasi na Ad words – Google.

— Oglasi na Facebooku in Instagramu.

— Na spletni strani.

— Na socialnih omrežjih.

— V jedilnem listu ali meniju.

— Plakat, oglasni pano v okolici dejavnosti.

— V različnih lokalno-turističnih publikacijah.

— V lokalnem časopisu.

Pripravljeni, da vašo kulinarično podobo premaknemo na višji nivo?

Raziščite še ostale fotografske storitve

Ta stran uporablja piškotke.
Raziščite
Povlecite