Skip links

Fotografiranje nakita

Profesionalno fotografiranje nakita in modnih dodatkov

Fotografiranje nakita za spletne trgovine

Fotografije nakita v vaši spletni trgovini so odločilnega pomena pri nakupni izkušnji obiskovalca.

Postavite se v vlogo kupca, bi vas prepričale fotografije nakita brez vidnih detajlov? Brez detajlov, ki nakitu dajejo unikatnost, pristnost in vrednost.

Kolekcija nakita za spletno trgovino

Fotografiranje nakita je eno izmed tehnično zahtevnejših fotografiranj. Izkušenost in znanje fotografa, kako kovino, drage kamne in diamante prikazati v popolnosti, je lahko odločilnega pomena za uspešno zaključen spletni nakupu.

Fotografija nakita mora biti enostavno popolna. Saj je to tudi razlog, zaradi česar si nakit pravzaprav kupimo. Želimo si lepote, elegance, popolnosti in prestižnosti. Vsekakor fotografije nakita, ki tega ne odražajo, težje privedejo do zaupanja v znamko in posledično do nakupa.

Si želite ustvariti efektivno nakupovalno izkušnjo za vaše stranke?

Fotografiranje nakita na modelu

Najlažje namen in ciljno publiko nakita prikažemo na modelu. Je to svečan nakit, nakit za vsakdan ali bižuterija za popestritev stila. S fotografiranjem na modelu na najlažji način stranki pokažemo velikost nakita ter njegovo uporabo.

Kolekcija prestižnega nakita Bloom De Gemme

Zahtevnejša postprodukcija nakita

Poleg tehnično zahtevnejšega fotografiranja nakita je časovno obsežnejša tudi obdelava fotografij. Vsekakor je obdelava fotografij prilagojena vrednosti nakita in željami. Zaradi vseh detajlov lahko retuširanje ene fotografije traja tudi do ene ure. Iz izkušenj vem, da poliranje nakita ni povsem mogoče prav pod vsemi koti, kar vsekakor podaljša postprodukcijo nakita do vrhunske končne fotografije.

Fotografiranje prestižnega nakita - Nina Vidmar

Kolekcija nakita fotograf dragih kamnov

Priprava nakita za fotografiranje

Nakit naj bo za fotografiranje očiščen in spoliran. Detajli, ki prostemu očesu niso vidni, so zelo vidni na fotografijah. Saj je resolucija in povečava večja od dejanske velikosti izdelka. Za rokovanje z očiščenim nakitom priporočam bombažne rokavičke, ki ne puščajo sledi na nakitu.

Cena fotografiranja nakita

Zavedam se, da če ste na začetku poslovne poti, da se sliši mikavno, da bi svoj nakit fotografirali sami in tako ogromno prihranili. Mogoče bi kratkoročno to delovalo. Kaj pa na daljše časovno obdobje? Vprašajte se, če v enem mesecu prodam samo 10 kosov enega nakita več ob pomoči vrhunske fotografije, kaj to pomeni za trgovino, ki ima 20 ali več izdelkov. Je profesionalno fotografiranje še vedno strošek ali to postane naložba v boljšo in enostavnejšo prodajo?

Vsekakor se o ceni fotografiranja, pogovorimo čisto na začetku. Vsak naročnik ima budget, katerega upoštevam pri realizaciji in obsegu fotografskega projekta.

Ta stran uporablja piškotke.
Raziščite
Povlecite