Skip links

Fotografiranje nakita

Profesionalno fotografiranje nakita in modnih dodatkov

Fotografiranje nakita za spletne trgovine!

Fotografije nakita v vaši spletni trgovini so odločilne, ali ga bo obiskovalka kupila ali ne. Kar postavite se v vlogo kupca nakita.

Bi vas v nakup prepričale fotografije brez vidnih detajlov, ki dajejo nakitu vrednost in unikatnost? Ali jasne, profesionalne fotografije, na katerih nakit dobesedno zaživi in zasije?

Kolekcija nakita za spletno trgovino

Fotografiranje nakita je eno od tehnično zahtevnejših fotografiranj. Izkušenost in znanje fotografa, kako prikazati kovino, sijaj dragih kamnov in popolnost diamantov, je odločilnega pomena za nakup.

Fotografija nakita mora biti enostavno popolna. To je tudi razlog, zakaj bo vaša stranka nakit kupila. Želimo si lepote, elegance, popolnosti in prestižnosti. Vsekakor fotografije nakita, ki tega ne odražajo, težje privedejo do nakupa.

Želite, da vaš nakit zasije na fotografijah?

Fotografiranje nakita na modelu

Najlažje namen in ciljno publiko nakita prikažemo na modelu, pa naj gre za svečan nakit, nakit za vsakdan ali bižuterijo za popestritev stila. S fotografiranjem na modelu stranki najlažje pokažemo velikost nakita ter njegovo uporabo.

Kolekcija prestižnega nakita Bloom De Gemme

Zahtevnejša postprodukcija nakita

Poleg tega, da je fotografiranje nakita tehnično zahtevnejše, je tudi časovno obsežnejše. Vsekakor je obdelava fotografij prilagojena vrednosti nakita in željam. Zaradi vseh detajlov lahko retuširanje ene fotografije traja tudi do ene ure. Iz izkušenj vem, da poliranje nakita ni povsem mogoče prav pod vsemi koti, kar postprodukcijo nakita, če želimo priti do vrhunske končne fotografije, še podaljša.

Fotografiranje prestižnega nakita - Nina Vidmar

Kolekcija nakita fotograf dragih kamnov

Priprava nakita za fotografiranje

Nakit naj bo za fotografiranje očiščen in spoliran. Detajli, ki prostemu očesu niso vidni, so zelo vidni na fotografijah. Za rokovanje z očiščenim nakitom priporočam bombažne rokavičke, ki na nakitu ne puščajo sledi.

Cena fotografiranja nakita

Če ste na začetku poslovne poti, se sliši mikavno, da bi nakit fotografirali sami in tako ogromno prihranili. Mogoče bi kratkoročno to celo delovalo. A - kaj pa na daljše časovno obdobje? Vprašajte se, če v enem mesecu prodate samo 10 kosov enega nakita več, ker imate pomoč vrhunske fotografije, kaj to pomeni za trgovino, ki ima 20 ali več izdelkov. Je potem profesionalno fotografiranje še vedno strošek, ali pa postane naložba v boljšo in enostavnejšo prodajo?

Vsekakor pa se o ceni fotografiranja pogovarjamo čisto na začetku. Vsak naročnik ima proračun, ki ga upoštevam pri obsegu fotografiranja in pri vseh svojih fotografskih storitvah.

Želite popolne fotografije nakita?

Raziščite
Povlecite