Skip links

Poslovno fotografiranje

Predstavite sebe in svoj posel. Odstopite od konkurence ter pustite zapomnljiv prvi vtis na vaše potrošnike ali poslovne partnerje.

Kako lahko poslovna fotografija obogati vaš posel?

Poslovno fotografiranje obsega širok spekter različnih zvrsti fotografije, ki podjetju pomaga skozi kreativne marketinške vsebine do zastavljenih ciljev in uspehov.
Veliko podjetnikov ve, kaj lahko dobra fotografija naredi za njih. Vendar pristop kako se lotiti pripovedovanja zgodbe skozi fotografijo, za potrebe celovitega marketinškega pristopa terja izkušenega profesionalnega fotografa, ki razume vaš posel in rešitve za končne uporabnike.

Vizualno gradivo, ki ga uporabljate za promocijo je vaše najmočnejše orodje. Kvaliteta, unikatnost ter pristnost poslovnih fotografij je najmočnejši glas znamke.

Kaj lahko podjetje doseže s profesionalnim poslovnim fotografiranjem?

S korporativnim fotografiranjem vaše storitve ali izdelke prikažemo v najboljšem možnem načinu. Profesionalnost podjetja pokažemo z doslednim stilom fotografiranja, potrebo po izražanju raznolikosti na trgu in separacijo od konkurence pa s premišljeno zasnovano predprodukcijo. Skozi vizualno zastavljene fotografske serije vam pomagam povezati podjetje z identiteto ciljne publike.

Komu je poslovno fotografiranje namenjeno?

Poslovno fotografiranje je namenjeno različno velikim podjetjem, multinacionalkam, malim in mikro podjetjem, ki se zavedajo, da je z epidemijo prišel čas za osvežitev poslovne vizualne identitete firme. Z izjemnim porastom obiska spletnih strani in trgovin, je drugačnost, razlikovanje, ponuditi nekaj več, postalo obvezno za vse, ki ne želijo posla prepustiti konkurenci.

moški poslovni portret
nasmejan moski korporativni portret poslovno fotografiranje
nasmejan in sproscen zenski portret poslovno fotografiranje

Pripravljeni, da konkurenci pokažete kdo je glavni?

Poslovni portreti

Karizmo, strokovnost in osebnost podjetja najhitreje prikažemo skozi kakovostne poslovne portrete. Ti so ključni do uspešne virtualne predstavitve vas in vašega podjetja, ki je še posebej v času epidemije preoblikovalo naš način poslovanja. Prvi stik med vami in vašo stranko ali poslovnim partnerjem se bo zagotovo zgodil na spletu. Kakšen vtis si želite pustiti na obiskovalca?

Prvi vtis si izoblikujemo neverjetno hitro. Trenutek, ki je lahko odločilnega pomena ali bo potencialna stranka kupila oz. investirala v vaš posel ali sklenila sodelovanje z vami.

Studijsko portretno fotografiranje

Preprost energičen portret na nevtralnem ozadju je odličen način, da se gledalec lažje poveže z vami. Za fotografiranje na nevtralnem ozadju lahko uporabimo nevtralno steno v podjetju ali postavim mobilni studio, kjer lahko v trenutku zamenjamo ozadje. Tako v zelo kratkem času naredimo več različnih fotografij.

Kako dosežemo kakovosten poslovni portret?

Razumem, da je za nekatere fotografiranje stresno.
Moj nasvet je, da se s tem ne obremenjujete preveč. Tu sem zato, da vas vodim skozi proces kako na fotografijah izgledati odlično. Poslovno fotografiranje nima dosti skupnega s fotografiranjem za dokumente, kjer je vse opravljeno v trenutku.
Za posnetke si vedno vzamemo čas. Podam vam napotke pri drži in različnih pozah. Po prvih nekaj fotografijah skupaj pregledamo posnetke in po potrebi prilagodimo poze in izraz.

Poslovni portret mora izkazovati sproščenost, strokovnost in zaupanje.
Z izkušnjami in občutkom za estetiko ter iznajdljivostjo v trenutku, vam pomagam doseči, da bo vaš poslovni portret vzbudil zanimanje, zaupanje in iskrenost.

Poslovna portretna fotografija je lahko vaša velika prednost.
Z ustvarjanjem serije poslovnih portretov dodate vašemu poslu nujno potreben obraz – čustva – svojo edinstveno identiteto. Pustite vtis, ki ste si ga prigarali.

Lifestyle portretno fotografiranje

Lifestyle portretno fotografiranje poteka v ambientu, kjer vas prikažemo v delovnem okolju. Sam menim, da je to najefektivnejši način prikaza načina dela in vzdušja v podjetju. Vsekakor je za portretiranca ta del fotografiranja lažji, sej se lažje sprosti v svojem okolju med delom.

Skupinsko poslovno fotografiranje zaposlenih v podjetju

Skupinsko fotografiranje zaposlenih

Največji podvig pri fotografiranju večje skupine v podjetju je vse zaposlene zbrati na točno določen dan in uro. Večja kot je ekipa, več možnosti je, da se kdo iz različnih razlogov ne bo mogel udeležiti fotografiranja. V taki situaciji je rešitev, da se fotografira osebe, ki se niso mogle udeležiti skupinskega fotografiranja ločeno in se jih z montažo vključi v celotno fotografijo.

V kolikor ste večje podjetje je ključno, da za predstavitev podjetja izberete prave kandidate, kateri bodo predstavljali manjše delovne kolektive in energijo v njih.

poslovno fotografiranje delovnega kolektiva v proizvodnji

Naročnik podjetje Dafra

poslovni portret zaposlenega v podjetju
poslovni portret v proizvodnji za marketing in pridobivanje novih delovnih mest

Kaj obleči za poslovno fotografiranje

Vsekakor oblačila v katerih se počutite udobno, izberite videz, ki je primeren za vašo panogo in delovno mesto, ki ga opravljate. Izogibajte se izrazitim vzorcem in velikim logotipom ter drugimi grafikami. Barve naj ne bodo preveč kričeče, ampak se približajte bolj zemeljskim pastelnim odtenkom. V kolikor je vaš stil odštekan, pa bo prav to tisto kar izpostavimo.

Na črni

poslovni portret na črnem ozadju

Na beli

Studijski poslovni portret na belem ozadju

Proces poslovnega fotografiranja

01 01

Analiza konkurenence in priprava "moodboarda"

Ker se zavedam, da v poslovnem svetu presenečenja niso dobrodošla, skupaj pred fotografiranjem izdelamo moodboard – galerijo že obstoječih fotografij katere so nek približek kaj želimo doseči. S selekcijo izbranih fotografij si oboji lažje vizualno predstavljamo kakšen končni izdelek si želimo ter kako ga doseči. Seveda nam to služi le za orientacijo in lažjo komunikacijo, saj se velikokrat na samem snemanju ideje sproti prilagajajo in nadgrajujejo.

02 02

Postavitev svetil in priprava prostora

Ker sem mnenja, da je eden izmed glavnih elementov dobre fotografije svetloba, nič ne prepuščam naključju. V podjetju se pripravi mobilni studio s katerim dosežemo primerno osvetlitev oseb in prostora.

03 03

Make up

Za samozavesten izgled na fotografiji je potreben tudi make up in urejena frizura. Sodelujem z različnimi vizažisti z veliko izkušnjami, tako da bo vaš izgled v odličnih rokah. V kolikor se ne odločite za vizažista naj bo make up osnoven, brez pretiravanj. Naj bo osnova pudra mat in ne svetleče teksture.

Cena poslovnega fotografiranja

Imam učinkovit sistem in strategijo, da vam zagotovim kar potrebujete. Če imate sami že izdelan plan in ste prepričani kaj potrebujete, se lahko takoj lotimo. V kolikor niste prepričani kako lahko s fotografijo dosežete zastavljene cilje, predlagam, da se preko telefona pogovorimo o primernih rešitvah.

Vsekakor se o ceni fotografiranja, pogovorimo čisto na začetku. Vsak naročnik ima budžet, ki ga upoštevam pri realizaciji in obsegu fotografskih storitev.

Ne glede na velikost projekta, mora biti vložek v fotografiranje povrnjen.

Ste pripravljeni, na profesionalno poslovno fotografiranje!

Ta stran uporablja piškotke.
Raziščite
Povlecite