Skip links

Poslovno fotografiranje

Predstavite sebe in svoj posel. Naj si vas stranke in poslovni partnerji zapomnijo!>.

Kako poslovno fotografiranje pomaga pri poslu?

Načeloma podjetniki veste, kaj lahko dobra fotografija naredi za vas. A kako se lotiti pripovedovanja zgodbe skozi fotografijo? In kako zadostiti celovit marketinški pristop?

To pa terja izkušenega profesionalnega fotografa, ki razume vaš posel in rešitve za končne uporabnike.

Vizualno gradivo, ki ga uporabljate za promocijo, je vaše najmočnejše orodje! Kakovost, pristnost in unikatnost poslovnih fotografij je izjemno močan glas vaše znamke. Naj vas vidijo!

Kaj lahko kot podjetje dosežete s profesionalnim poslovnim fotografiranjem?

S poslovnim fotografiranjem vaše storitve ali izdelke prikažemo v najlepši luči. Z doslednim stilom fotografiranja pokažemo, kako profesionalno je vaše podjetje, s predprodukcijo pa vas popolnoma ločimo od konkurence.

Skozi vizualno zgodbo vam pomagam najti ciljno publiko in jo povezati z vami.

Je poslovno fotografiranje sploh namenjeno vam?

Poslovno fotografiranje je namenjeno vsem podjetjem in podjetnikom, ki se zavedajo, da je čas za osvežitev poslovne vizualne identitete podjetja.

Spletnih strani je vedno več in izstopati je vedno težje. Razen, če imate profesionalne poslovne fotografije in fotografsko zgodbo, ki pritegne.

moški poslovni portret
nasmejan moski korporativni portret poslovno fotografiranje
nasmejan in sproscen zenski portret poslovno fotografiranje

Ste pripravljeni, da izstopite iz množice?

Poslovni portret

Karizmo, strokovnost in osebnost podjetja najbolje prikažemo s kakovostnimi poslovnimi portreti. Prvi stik med vami in vašo stranko ali poslovnim partnerjem se bo gotovo zgodil na spletu.

Kakšen vtis želite pustiti?

Bo potencialna stranka kupila ali investirala v vaš posel? Bo sklenila sodelovanje z vami? Odgovor se skriva v odločilnem trenutku - v pogledu.

Studijsko portretno fotografiranje

Preprost, energičen portret na nevtralnem ozadju je odličen način, da se gledalec poveže z vami. Za fotografiranje na nevtralnem ozadju lahko uporabimo nevtralno steno v podjetju, lahko pa postavim mobilni studio, kjer v trenutku zamenjamo ozadje. Tako v kratkem času naredimo več različnih fotografij.

Kako dosežemo kakovosten poslovni portret?

Razumem, da je za nekatere fotografiranje stresno. Moj nasvet? Ne obremenjujte se s tem! Vodil vas bom in skupaj bomo dosegli, da boste na fotografijah videti odlično.

Za posnetke si vedno vzamemo čas. Dam vam napotke za držo ali različne poze. Po prvih nekaj fotografijah skupaj pregledamo posnetke in po potrebi prilagodimo poze in izraz.

Poslovni portret naj bo sproščen, strokoven in naj vliva zaupanje.

Imam izkušnje, imam občutek za estetiko in sem iznajdljiv. Tako vam bom pomagal, da bo vaš poslovni portret pri drugih vzbudil zanimanje, zaupanje in iskrenost.

Z ustvarjanjem serije poslovnih portretov dodate svojemu poslu nujno potreben obraz – čustva – svojo edinstveno identiteto. Pustite vtis, ki ste si ga prigarali.

Lifestyle poslovno fotografiranje

Lifestyle portretno fotografiranje naredimo v ambientu, kjer vas prikažemo v delovnem okolju. To je najučinkovitejše za prikaz načina dela in vzdušja v podjetju. Tudi za portretirance je ta del fotografiranja lažji, saj se lažje sprostijo v svojem “domačem” okolju.

Na blogu si lahko preberete, kako smo ustvarili serijo poslovnih fotografija za novonastali salon za hišne ljubljenčke.

Skupinsko poslovno fotografiranje zaposlenih v podjetju

Skupinsko fotografiranje zaposlenih

Največji podvig pri fotografiranju večje skupine v podjetju je vse zaposlene zbrati na točno določen dan in uro. Večja, kot je ekipa, več možnosti je, da se kdo ne bo mogel udeležiti fotografiranja. Imam pa rešitev tudi za to: tiste, ki niso mogli priti na skupinsko fotografiranje, fotografiram posebej in jih z montažo vključim v celotno fotografijo.

poslovno fotografiranje delovnega kolektiva v proizvodnji

Naročnik podjetje Dafra

poslovni portret zaposlenega v podjetju
poslovni portret v proizvodnji za marketing in pridobivanje novih delovnih mest

Kaj obleči za poslovno fotografiranje

Oblecite udobna oblačila in izberite videz, primeren za vašo panogo in delovno mesto. Izogibajte se izrazitim vzorcem in velikim logotipom ter drugim grafikam.

Barve naj ne bodo preveč kričeče, z zemeljskimi pastelnimi odtenki ne morete zgrešiti. Ča pa imate “odštekan” stil oblačenja, pa bo prav to to, kar bomo izpostavili.

Na črni

poslovni portret na črnem ozadju

Na beli

Studijski poslovni portret na belem ozadju

Poslovno fotografiranje - proces

01 01

Analiza konkurenence in priprava "moodboarda"

Ker v poslovnem svetu presenečenja niso dobrodošla, pred fotografiranjem skupaj izdelamo “moodboard” - galerijo že obstoječih fotografij, ki so neki približek, kaj želimo doseči. A to je le za orientacijo in lažjo komunikacijo, saj se na snemanju ideje krešejo, prilagajajo in nadgrajujejo.

02 02

Postavitev svetil in priprava prostora

Ker je eden glavnih elementov dobre fotografije svetloba, ničesar ne prepuščam naključju. V podjetju pripravim mobilni studio in tako dosežem primerno osvetlitev oseb in prostora.

03 03

Make up

Za samozavestnejši videz na fotografiji sta potrebna tudi make up in urejena frizura. Sodelujem z različnimi vizažisti, ki imajo veliko izkušenj, tako da bo vaš videz v odličnih rokah! Če se ne odločite za vizažista, naj bo make up osnoven, brez pretiravanj. Osnova pudra pa naj bo mat, ne svetleča.

Poslovno fotografiranje - cena storitve.

O ceni fotografiranja se vedno dogovorimo takoj na začetku. Vsak naročnik ima proračun, ki ga upoštevam pri obsegu fotografiranja in pri vseh svojih fotografskih storitvah.

Imam sistem in imam strategijo in če imate vi načrt, kaj potrebujete, lahko začnemo takoj. Če pa niste prepričani, kako bi s fotografijami dosegli zastavljene cilje, predlagam, da se slišimo in pogovorimo o rešitvah.

Cena vključuje

Ste pripravljeni, na poslovno fotografiranje?

Raziščite
Povlecite