Skip links

Poslovno fotografiranje salona za hišne ljubljenčke.

V vlogi profesionalnega fotografa sem imel priložnost ustvariti serijo poslovnih fotografij za majhen in očarljiv salon za nego hišnih ljubljenčkov – Kosmati prijatelj.

Moja naloga je bila, da prikažem, kako lastnica Katja z veliko ljubeznijo in skrbnostjo obravnava pse in mačke. Salon, ki je okrašen z lesenimi detajli, izžareva toplo in prijetno domače vzdušje.

Plan in strategija pred poslovnim fotografiranjem.

Imel sem odlično izhodišče, saj je naročnica potrebovala vse od začetka. Zakaj je to odlično? Preprosto zato, ker imaš možnost iz nič oblikovati zgodbo, ki je namenjana ciljni publiki.

Po analizi trga sva z naročnico, kaj hitro prišla do ideje in načina na kakšen način jo bova predstavila. Vsekakor je bilj cilj ustvariti sproščene in tople fotografije, ki strankam predno naročnico spoznajo, da ji zaupajo ter jo pokličejo in se dogovorijo za termin.

Pred začetkom snemanja sem pripravil plan poslovnega fotografiranja in strategijo, kako želim, da končni rezultat izgleda. Prostor sva pred fotografiranjem malenkost uredila – da je na fotografijah vidno le bistvo.

Moja vizija je vključevala fotografiranje različnih postopkov negovanja, kot so striženje krempljev, urejanje dlake in druge storitve, ki jih salon nudi. Potreben je bil kar konkreten plan, saj sva skupaj predvidela, da potrebujemo več fotografij za vsako vsebino, ki bo na spletni strani. Ter raznolikost fotografij za različne marketingške materiale.

Prav tako smo ustvarili poslovne portrete lastnice, s hišnimi ljubljenčki.

Glede na to, da je lastnica ženska, sem želel v ospredje postaviti občutke topline, udobja, sreče in ljubkosti. Svetoval sem ji glede najboljših kotov in različnih postavitev za optimalne fotografije.

Velik del so pripomogli tudi kosmatinci. Tu je bilo res pomembno da sva se dogovorila, da za fotografiranje uporabimo čimbolj umirjene živali, ki so tudi že vajene nege.

Zaključek in obdelava fotografij

Po končanem fotografiranju sem skrbno izbral in obdelal najboljše slike, da bi ustvaril skladno in vizualno privlačno serijo poslovnih fotografij, ki bodo uporabljene na spletni strani. Poskrbel sem, da so vse fotografije ohranile enakomeren ton topline in domačnosti, ki prikazuje močno vez med lastnico in njenimi kosmatimi prijatelji.

Poslovne fotografije prikazujejo ljubezen in skrb, ki jih lastnica posveča vsakemu ljubljenčku, kar vzbudi zaupanje in udobje pri potencialnih novih strankah. Te fotografije ne bodo samo pomagale salonu pridobiti nove stranke, ampak tudi utrditi blagovno znamko Kosmati prijatelj.

Celotna serija fotografij bo lastnikom hišnih ljubljenčkov dal občutek miru, saj vedo, da so njihovi ljubljenčki v ljubečih in skrbnih rokah.

Povezava do splete strani - Salon za nego psov in mačk Kranj

Raziščite
Povlecite